Tripel_Karmeliet_beer_Bosteels900

  • Biertype: speciaal bier
  • Brouwerij: Bosteels
  • smaak: Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien.
  • alcohol: 8,4%

Brouwerij: Bosteels

Bierstijl: Speciaalbier, blond

Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679, afkomstig van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit meer dan 300 jaar oude bierrecept beschrijft het gebruik van de 3 graansoorten: tarwe, haver en gerst.

Tripel Karmeliet is een zeer verfijnd en complex goud- tot bronskleurig bier met een geweldige, romige kraag. Het heeft deze kenmerken niet alleen te danken aan de gebruikte granen, maar ook aan het beperkt gebruik van aromahop, het kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist.

Tripel Karmeliet bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe, maar ook de romigheid van haver, en het heeft ook een kruidige, citroenachtige droogheid die bijna aan kinine doet denken

Alcohol: 8,4%

Facebook