Brouwerij: Onze lieve vrouw abdij, Westmalle

Biertype: Trappist, niet commercieel verkrijgbaar

Het is een goudgeel trappistenbier, wat donkerder dan een gewone pils. Het bevat ‘slechts’ 5,5% vol. alcohol, maar daar houdt de vergelijking met pilsbier dan ook op. De extra is immers duidelijk familie van de dubbel en de tripel. Zo heeft het een dikke, witte schuimkraag met een fijne pareling. En ook qua smaak is het overduidelijk een Westmalle. Het is een erg moutig bier met een sterke hopsmaak, een lange afdronk en een fijne bitterheid.

 

Dankzij deze eigenschappen is het ook een ideaal maaltijdbier met een eetlustopwekkend én digestief karakter. De extra wordt afgevuld in flesjes van 33 cl en afgesloten met een gele kroonkurk.

 

Ook deze extra wordt op 100% natuurlijke wijze gebrouwen met zuivere ingrediënten: water, gerstemout, gist, suiker en échte hopbellen. De extra is net als zijn soortgenoten een natuurlijk, levend bier dat hergist in de fles.

De ‘extra’ is het bier dat de monniken ‘s middags aan tafel drinken. Het is de opvolger van de ‘extra gersten’ uit het begin van de vorige eeuw. Dit bier wordt maar een paar keer per jaar gebrouwen en is alleen voor eigen gebruik bestemd.

 

alcohol: 5,5%