Brouwerij (in dit geval een ciderie): Ruwet

THE BELGIAN CRAFT CIDER

Om in te spelen op de internationale trend van “craft cider” en de lokale trend van cider met bierfles-presentatie, lanceerde Cidrerie Ruwet dit voorjaar de enige Belgian Craft Cider. Belgian omdat de onderneming nog steeds 100% Belgisch is en Belgisch fruit verwerkt. Craft omdat ze op ambachtelijke wijze produceert en op haar jarenlange ervaring verder bouwt. Met kwaliteit in de fles en de trendy, retro-uitstraling op de fles, moet cidre RUWET het alternatief zijn voor de dynamisch consument die zoekt naar authenticiteit, vakmanschap en kwaliteit.

CIDRERIE RUWET NV

Cidrerie Ruwet is sinds 1898 een producent van artisanale appelciders. Onder artisanaal verstaat het bedrijf het gebruik van uitsluitend vers geperst appelsap en zelf gekweekte biologische gist als basis voor al haar producten. (Industriële ciderproducenten werken meestal op basis van appelsapconcentraat en droge gist.). Van oudsher houdt Cidrerie Ruwet vast aan haar principes inzake productkwaliteit om haar doelstellingen te realiseren. Immers wat industriële producenten ook mogen beweren, wij geloven: “There’s is no substitute for quality”. Verder is Cidrerie Ruwet 100% Belgisch, familiaal georganiseerd en volledig onafhankelijk. In 2014 namen Joris (32j) en Frank (35j) Hermans samen met een derde partner de firma over. Na een uitgebreide operationele en strategische reorganisatie, ging in 2016 een volgende fase in: een commerciële heroriëntering.

APPELCIDER EN TRENDS

In feite is appelcider in het productieproces het meest gelinkt met wijn maken. In plaats van druivensap, vertrekt men van appelsap waarvan de suiker door vergisting wordt omgezet in alcohol. Traditioneel kennen we cider in België, Frankrijk, Duitsland (Apfelwein) en ook Spanje als een presentatie in Champagne-fles en dus eerder als een wijn-beleving. Echter in de Angelsaksische landen werd cider altijd al als bier gepresenteerd: van het vat, in een pint hoewel het wel degelijk over hetzelfde product gaat. Deze hybride positie in de drankenwereld is een uitdaging maar biedt vandaag veel mogelijkheden. Hoewel cider de laatste 25 jaren in België en omringende landen wat vergeten werd, blijkt de heropleving (in navolging van de USA, UK en Noord- en Centraal- europa) onder impuls van grote brouwerijen écht door te breken. De introducties van Somersby (Carlsberg), Stella Artois Cidre (AB Inbev), Strongbow, Jillz en ook de overname van Stassen door Heineken in 2012 zijn hiervan het bewijs. De mondiale brouwerijgroepen zetten in op cider als compensatie voor de dalende volumes van pils (laag alcohol) en om een deel van de witte-wijndrinkers voor zich te winnen. In deze markt is Cidrerie Ruwet een authentiek alternatief met de langste traditie en gebouwd op een berg know-how.

 

alcohol: 4,5%

facebookRuwet_Bottle_template_Apple_Clean