Brouwerij: Gebrouwen in de abdij van Scourmont voor de abdij van Catsberg (mont des cats)

Bierstijl: abdijbier (trappist) Het bier wordt wel gebrouwen doro de trappisten van Chimay maar omdat het door een andere brouwerij verkocht wordt krijgt het niet het certificaat van authentic trappist product. De naam mogen ze dragen, niet het label.

bron: Trappist.be

‘Mont des Cats’ is een bier met een subtiel karakter, dat gekenmerkt wordt door evenwichtheid.

Het uiterlijk
Het amberkleurige bier van Mont des Cats hult zich in een gouden mantel van donkerkleurige mout, die geweven wordt uit een subtiele melange van de beste gerst die Frankrijk te bieden heeft. Het bier heeft een verfijnde en rijke schuimkraag.
Door de grote hoeveelheid hop in het recept, blijft het schuim lang en mooi liggen.
Het bier kan naar keuze helder of licht troebel worden gedronken, afhankelijk van of men het natuurlijke gistbezinksel mee uitgiet, dat zich onderin de fles bevindt als gevolg van de nagisting.

De geur
De overheersende geuren van ‘Mont des Cats’ zijn de fruitige aroma’s die vrijkomen uit de gist tijdens de het gistingsproces. Ook proeft men de geur van zorgvuldig geselecteerde hop, met lichte bloemige en citrus-accenten.

De smaak
‘Mont des Cats’ geeft een aangenaam rond gevoel in de mond, met het evenwicht van een amberbier. De donkerkleurige mout voegt een subtiel caramelaroma toe aan de fruitige en bloemige accenten. De frisse bitterheid wordt prachtig uitgebalanceerd door een zacht-bittere nasmaak.

alcohol: 7,6